Blog

16 sep 2020 Drie manieren om de Customer Experience te meten, begrijpen en verbeteren

De Customer Experience meten, vormt een belangrijk onderdeel van goed customer experience management. Door helder in kaart te brengen waar klanten enthousiast van worden, of waar ze tegenaan lopen, kan je als organisatie de customer experience continu verbeteren.

31 jul 2020 Waarom inzetten op de Customer Experience?

De machtsverhoudingen zijn omgedraaid: het zijn je klanten die nu de macht hebben om jou als bedrijf te beïnvloeden. Bedrijven die inzetten op een positieve customer experience zien dat ook in hun cijfers: verhoogde omzet, 30% minder kosten, klanten blijven 4x langer, geven 1,4x meer uit,...

18 mei 2020 De terugkerende klant: wat ons na de lockdown staat te wachten

Bedrijven over de hele wereld nemen maatregelen op verschillende vlakken. Centraal daarbij is de vraag: gaat de wereld nu fundamenteel veranderd zijn en gaat het klantgedrag anders zijn of keren we terug naar onze normale situatie?

06 mei 2020 De klantbeleving verbeteren in tijden van crisis

In deze erg veranderende context is het voor organisaties net nu erg belangrijk om goed te begrijpen wat klanten verwachten om hen op die manier beter te kunnen helpen. We hebben 3 ½ acties opgelijst die je kan ondernemen om de klantbeleving onmiddellijk te verbeteren en de vruchten te plukken van een merkwaardige customer experience.

16 apr 2019 5 ingrediënten voor je customer experience business case

Over de hele wereld zien we hetzelfde gebeuren: de macht verschuift steeds sneller van bedrijven en merken naar consumenten. Daarom zetten bedrijven steeds vaker in op de customer experience (CX) of klantbeleving. Hier lees je welke vijf basisingrediënten die je nodig hebt om je CX business case te bouwen.

07 dec 2018 Klant Kampioenen activeren, de vergeten actie

Wat je ook doet, je customer experience zal nooit structureel slagen als je de medewerkers in de organisatie niet mee krijgt. Je hebt iets extra nodig; je bent op zoek naar de “Klant Kampioenen”. Klant Kampioenen, of Customer (Experience) Champions, zijn medewerkers die je gaan helpen bij de veranderingen – zij zijn change agents.

08 okt 2018 Waarom mappen we de customer journey nu eigenlijk?

Vele organisaties starten met de verkeerde ambities aan hun customer journey en zien het eerder als een project dan als een continu lopend initiatief. Zij vertrekken met het verkeerde doel in gedachten. In deze blog vertellen we waarom je een duidelijk doel moet hebben en delen we de meest voorkomende mapping fouten.

27 sep 2018 Kan digitaal leren je customer experience verbeteren?

De vele voordelen van digitaal leren kan je niet ontkennen, maar kan het ook de klantbeleving verbeteren? Wij durven te stellen van wel, omdat we het al zeer vaak bij onze klanten hebben zien werken.

15 sep 2018 goCX sleept nominatie in de wacht

goCX sleept een nominatie in de wacht voor Beste Interim Manager. Met deze award erkent Federgon, de Belgische federatie voor HR-dienstverleners, België’s beste interim manager van 2018.