Service Design

Met Service Design helpen we je de klant centraal te stellen

De hele wereld gaat door een transformatie en om mee te zijn als organisatie moet je klantgerichter zijn dan ooit tevoren. Denken vanuit een product was vroeger succesvol, maar vandaag is het nodig te denken vanuit je klanten, hun noden, wensen en verwachtingen.

Een merkwaardige en winstgevende klantbeleving ontwerpen

Vaak hebben organisaties heel wat kennis over hun klanten, maar kunnen ze die niet omzetten in waarde voor de organisatie. Wij helpen je daar graag mee aan de hand van Service Design-technieken, om tot oplossingen te komen die waarde creëren voor je klanten én je organisatie.

Inzichten verzamelen met Service Design-technieken

Customer Journeys en Persona

Customer journeys en persona helpen je de klant beter begrijpen. Ze geven je grondige inzichten in de noden en frustraties van je klanten en de kanalen die ze gebruiken. De twee tools vormen vaak de basis voor verbetering- en innovatietrajecten omdat ze zo’n enorme hoeveelheid inzicht opleveren.

Vraag een workshop aan

Value Proposition Design

We verzamelen inzichten over de klant en ontwerpen daarmee value propositions. We maken je medewerkers klaar om te veranderen en creëren in twee workshops waarde voor de klant.

Lees meer over Value Proposition Design

Value Proposition Design Workshops

We verzamelen op een pragmatische manier inzichten over de klant en ontwerpen daarop nieuwe value propositions. Het ontwerpen is een iteratief en on-going proces, dat we in gang steken in twee workshops.

Medewerkers klaarmaken om te veranderen

De deelnemers krijgen meer details over de agenda, het doel van de workshops en het resultaat dat ze mogen verwachten. We geven ze een goed begrip van de Value Proposition Canvas, zodat ze met de juiste mindset en heel veel zin aan de slag gaan. Het gaat namelijk ook om change management.

Workshop 1: observeren – klant profiel

Tijdens de eerste workshop van vier uur brengen we de klant in kaart. Hiervoor gebruiken we een à twee verschillende klanten als basis. We nemen je medewerkers mee naar het Business Model & Value Proposition Canvas en inspireren hen met enkele value propositions. Daarna werken ze zelf het klantprofiel uit en bouwen ze empathie met de klant op door middel van oefeningen.

Workshop 2: design – value map

Tijdens de tweede workshop van vier uur creëren we waarde voor de klant vanuit jullie producten en diensten. We denken na over hoe die zich vertalen naar “pain relievers” en “gain creators”, valideren het klantprofiel en vullen de Value Map in. Daarna evalueren we de eigen Value Proposition en bouwen we aan het embedden in de eigen activiteiten.

Je inzichten omzetten naar nieuwe producten en diensten

Ideation Workshop

Met de Ideation Workshop werk je in één dag aan een goede definitie van het probleem dat zich stelt en bedenk je haalbare ideeën om het aan te pakken.

Lees meer over de Ideation Workshop

Concept Shaping

Met Concept Shaping werken we in drie dagen nieuwe ideeën uit. Op het eind heb je een beschreven prototype van je concept van een nieuwe dienst, product, verbetering,...

Lees meer over Concept Shaping

Design Sprint

Met een Design Sprint ontwerpen we in vijf dagen een nieuwe dienst of product. We maken het snel tastbaar en testen het zodat je onmiddellijk feedback krijgt van klanten.

Lees meer over Design Sprint

Design Sprints: Ideation, Concept Shaping
of een volledige Design Sprint

Op een heel gestructureerde manier brengen we in enkele dagen innovaties tot leven. We duiken als cross-functioneel team in een materie, bouwen prototypes, testen en valideren. Onze Design Sprints helpen organisaties specifieke problemen te vinden en de eerste stappen te zetten om ze aan te pakken. We bieden drie soorten sprints aan: Ideation Workshop van één dag, Concept Shaping van drie dagen en Design Sprint van vijf dagen.

Ideation Workshop: 1 dag

Deze dag staat volledig in het teken van het definiëren van het probleem waar je tegenaan loopt. We bedenken ideeën en oplossingen die je helpen de uitdaging aan te pakken.

Voormiddag – je huidige situatie
’s Ochtends brengen we je huidige situatie helder in kaart aan de hand van enkele oefeningen. We nemen de tijd om je klanten en hun interacties met je organisatie goed te beschrijven.

We bekijken daarna je zakelijke uitdagingen en bepalen waar we ons precies op gaan richten tijdens de ideation.

Namiddag – ideeën uitwerken
In de namiddag definiëren we aan de hand van enkele gestructureerde oefeningen antwoorden op je uitdagingen.

Nadien werken we de ideeën verder uit en valideren we deze oplossingen op basis van bepaalde criteria die voor jouw organisatie zinvol zijn.  

Concept Shaping: 3 dagen

Dag 1 – Begrijpen
De eerste dag staat het begrijpen van de klant en het probleem centraal. Hoofdthema’s die dag:

 • Stakeholder mapping
 • Persona co-creatie
 • Huidige user journey
 • Challenge statement

Dag 2 – Ideate
Tijdens de tweede dag ontwikkelen we nieuwe ideeën op basis van inzichten, best practices en creatieve technieken. We werken die dag rond:

 • Lightning demo’s (inspiratie vanuit verschillende invalshoeken)
 • Brain-writing
 • Concept cards

Dag 3 – Shape
De derde dag werken we het finale concept verder uit en bepalen we hoe het prototype eruit gaat zien. We hebben op het einde van de dag:

 • Storyboards
 • Toekomstige user journey
 • Beschreven prototype

 

Design Sprint: 5 dagen

Dag 1 – Begrijpen
Tijdens de eerste dag bepalen we zo nauwkeurig mogelijk wat het doel is, en leggen we bloot wat de uitdagingen en beperkingen zijn. We maken gebruik van interne kennis en klantfeedback.

Dag 2 – Ideate
De tweede dag ontwikkelen we op basis van onze inzichten zo veel mogelijk nieuwe ideeën die het probleem kunnen oplossen.

Dag 3 – Shape
Tijdens de derde dag brengen we alle ideeën terug tot hun essentie en bepalen we welke concepten het meeste potentieel tonen.

Dag 4 – Prototype
Op dag 4 bouwen we een prototype van het product of de dienst. Alles draait rond het tastbaar maken van de idee op de eenvoudigste, goedkoopste en snelste manier, zodat je onmiddellijk feedback krijgt van klanten.

Dag 5 – Testen
Op de laatste dag van het Design Sprint-programma testen we de prototypes met verscheidene gebruikers en klanten.  

Ik wil graag een workshop of design sprint

Wil je graag inzichten verzamelen met een Customer Journeys & Persona Workshop of een Value Proposition Workshop? Wil je inzichten omzetten naar nieuwe producten of diensten met een Ideation Workshop, Concept Shaping of een volledige Design Sprint?

  Ik wil graag
  - inzichten verzamelen met:
  een Customer Journeys & Persona Workshopeen Value Proposition Workshop
  - inzichten omzetten naar nieuwe producten of diensten met:
  een Ideation Workshop van 1 dagConcept Shaping van 3 dageneen Design Sprint van 5 dagen

  We houden rekening met je privacy. Meer informatie over wat we met je gegevens doen, staat in onze privacyverklaring.