Service Design

Verbeter de kwaliteit van je diensten en je klantbeleving

De bedrijfswereld gaat snel door een transformatie en om mee te zijn, moet je klantgerichter zijn dan ooit tevoren. Denken vanuit product of organisatie was vroeger de manier van werken, nu zetten organisaties klanten centraal om ze beter te begrijpen, hun diensten te verbeteren en nieuwe waarde te creëren. Met Service Design organiseer je je dienstverlening zodanig dat de kwaliteit en klantbeleving verbeteren.

Creëer inzicht voor een winstgevende klantbeleving

Vaak hebben organisaties heel wat kennis over hun klanten, maar kunnen ze dit niet omzetten in waarde voor de organisatie. Wij helpen je daar graag mee verder via een fast track-pakket met Concept Shaping of een Design Sprint, om je innovaties in drie tot vijf dagen tot leven te brengen, of Value Proposition Design workshops. Met Value Proposition Design verzamel je inzichten en link je die aan al dan niet nieuwe diensten. Zo creëer je meerwaarde voor je klanten en organisatie, en zet je een klantbeleving neer die indruk maakt én winstgevend is, zowel op korte als lange termijn.

Onze Service Design-pakketten

Concept Shaping

Met Concept Shaping werken we in drie dagen nieuwe ideeën uit. Op het eind heb je een beschreven prototype van je concept van een nieuwe dienst, product, verbetering,...

Lees meer over Concept Shaping

Design Sprint

Met een Design Sprint ontwerpen we in vijf dagen een nieuwe dienst of product. We maken het snel tastbaar en testen het zodat je onmiddellijk feedback krijgt van klanten.

Lees meer over Design Sprint

Value Proposition Design

We verzamelen inzichten over de klant en ontwerpen daarmee value propositions. We maken je medewerkers klaar om te veranderen en creëren in twee workshops waarde voor de klant.

Lees meer over Value Proposition Design

Fast Track: Concept Shaping of Design Sprint

Op een heel gestructureerde manier brengen we in drie tot vijf dagen innovaties tot leven. We duiken als cross-functioneel team in een materie, bouwen prototypes, testen en valideren.

Onze fast track-aanpak helpt organisaties specifieke problemen te vinden en de eerste stappen te nemen om ze aan te pakken. We bieden twee concrete programma’s aan: Concept Shaping van drie dagen en Design Sprint van vijf dagen.

Concept Shaping: 3 dagen

Dag 1 – Begrijpen
De eerste dag staat het begrijpen van de klant en het probleem centraal. Hoofdthema’s die dag:

  • Stakeholder mapping
  • Persona co-creatie
  • Huidige user journey
  • Challenge statement

Dag 2 – Ideate
Tijdens de tweede dag ontwikkelen we nieuwe ideeën op basis van inzichten, best practices en creatieve technieken. We werken die dag rond:

  • Lightning demo’s (inspiratie vanuit verschillende invalshoeken)
  • Brain-writing
  • Concept cards

Dag 3 – Shape
De derde dag werken we het finale concept verder uit en bepalen we hoe het prototype eruit gaat zien. We hebben op het einde van de dag:

  • Storyboards
  • Toekomstige user journey
  • Beschreven prototype

 

Design Sprint: 5 dagen

Dag 1 – Begrijpen
Tijdens de eerste dag bepalen we zo nauwkeurig mogelijk wat het doel is, en leggen we bloot wat de uitdagingen en beperkingen zijn. We maken gebruik van interne kennis en klantfeedback.

Dag 2 – Ideate
De tweede dag ontwikkelen we op basis van onze inzichten zo veel mogelijk nieuwe ideeën die het probleem kunnen oplossen.

Dag 3 – Shape
Tijdens de derde dag brengen we alle ideeën terug tot hun essentie en bepalen we welke concepten het meeste potentieel tonen.

Dag 4 – Prototype
Op dag 4 bouwen we een prototype van het product of de dienst. Alles draait rond het tastbaar maken van de idee op de eenvoudigste, goedkoopste en snelste manier, zodat je onmiddellijk feedback krijgt van klanten.

Dag 5 – Testen
Op de laatste dag van het Design Sprint-programma testen we de prototypes met verscheidene gebruikers en klanten.

 

Value Proposition Design Workshops

We verzamelen op een pragmatische manier inzichten over de klant en ontwerpen daarop nieuwe value propositions. Het ontwerpen is een iteratief en on-going proces, dat we in gang steken in twee workshops.

Medewerkers klaarmaken om te veranderen

De deelnemers krijgen meer details over de agenda, het doel van de workshops en het resultaat dat ze mogen verwachten. We geven ze een goed begrip van de Value Proposition Canvas, zodat ze met de juiste mindset en heel veel zin aan de slag gaan. Het gaat namelijk ook om change management.

Workshop 1: observeren – klant profiel

Tijdens de eerste workshop van vier uur brengen we de klant in kaart. Hiervoor gebruiken we een à twee verschillende klanten als basis. We nemen je medewerkers mee naar het Business Model & Value Proposition Canvas en inspireren hen met enkele value propositions. Daarna werken ze zelf het klantprofiel uit en bouwen ze empathie met de klant op door middel van oefeningen.

Workshop 2: design – value map

Tijdens de tweede workshop van vier uur creëren we waarde voor de klant vanuit jullie producten en diensten. We denken na over hoe die zich vertalen naar “pain relievers” en “gain creators”, valideren het klantprofiel en vullen de Value Map in. Daarna evalueren we de eigen Value Proposition en bouwen we aan het embedden in de eigen activiteiten.

Heb je interesse in Concept Shaping, Design Sprints of Value Proposition Design?

Ik heb interesse in en wil graag meer info over:
Concept Shaping van 3 dageneen Design Sprint van 5 dagenValue Proposition Design

We houden rekening met je privacy. Meer informatie over wat we met je gegevens doen, staat in onze privacyverklaring.