Gids voor interviews

Een korte handleiding om met klanten op onderzoek te gaan

Een ontelbaar aantal boeken beschrijven hoe je op een correcte manier interviews voert met klanten, maar de realiteit blijft wel dat het een zeer spannend iets is. Met een klant in gesprek gaan in het kader van klantonderzoek voelt in het begin niet meteen natuurlijk aan. Daarom geven we je graag enkele kapstokken mee die je kan inzetten wanneer je aan de uitdaging begint.

Ik download de volledige gids voor interviews »

Waar hou je best rekening mee?

 

Schep zo snel mogelijk een vertrouwensband

Misschien heb jij wel al interviews gedaan, maar klanten zijn het zeker niet gewoon om te worden geïnterviewd door een (mogelijke) leverancier.

 

Stel de juiste vragen

Voor je aan het gesprek begint, denk je na over de vragen die je stelt. Je wil vragen stellen die je klant uitnodigen om dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen.

 

Luister voor je spreekt

Het klinkt eenvoudiger dan het is: geef je klant de tijd om na te denken over zijn antwoorden. Een goede techniek om te controleren of je goed hebt begrepen wat je klant bedoelde, is parafraseren.

Stap voor stapBekijk hier al een korte introductie tot ons praktisch vijfstappenplan, dat uitgebreid in de gids wordt behandeld.

Ik wil de volledige interview-gids

Wil je graag efficiënter je klanten interviewen? Vul het formulier in en je ontvangt meteen de volledige gids.

    Klaar om de volledige gids voor interviews te ontvangen?

    We houden rekening met je privacy. Om je aanvraag op te volgen, kunnen we je gegevens opslaan en voegen we je mogelijk toe aan onze verzendlijst voor direct marketing per e-mail. Meer informatie over wat we met je gegevens doen, staat in onze privacyverklaring.

    Meer tips over klantonderzoek?

    Welke soorten klantonderzoek zijn er, en wat zijn daarna de volgende stappen? Bekijk onze Customer Insights-pagina voor meer informatie over klantonderzoek en maak een afspraak om er samen snel en efficiënt mee aan de slag te gaan.

    Ik wil meer info over klantonderzoek »