Customer Insights

Ontdek meer over je klanten met klantenonderzoek

Met klantenonderzoek ga je op zoek naar wat klanten drijft, wat hen boeit, wat niet en hoe je die Customer Insights kan omzetten naar innovaties, nieuwe business, en een verbeterde en winstgevende klantbeleving.

Bouw aan je competitief voordeel

Kan jij iets ontdekken over je klanten wat je concurrenten over het hoofd hebben gezien? Dan heb je meteen de basis voor een merk-waardige klantbeleving.

Ga aan de slag met je klantenonderzoek »

Drie soorten klantenonderzoek

 

Breng kansen in kaart

Kwantitatief onderzoek zet je best in wanneer je een bepaalde opportuniteit uit de markt in kaart wil brengen en de mening van een brede groep mensen wil begrijpen.

Veelgebruikte methodes zijn online en offline bevragingen (surveys), conjoint analysis, MaxDiff en A/B testing.

 

Inzichten uit klantgedrag

Kwalitatief onderzoek zet je best in wanneer je diepere inzichten wil genereren uit klantgedrag, verdoken wensen, frustraties en voorkeuren.

Veelgebruikte methodes zijn een-op-een interviews, focusgroepen, paneldiscussies, etnografie en usability testing.

 

Zicht op je doelpubliek en kansen

Met blended research krijg je niet enkel zicht op je doelpubliek en je markt, maar ook op de kansen die schuilen in de wensen en voorkeuren van klanten.

Veelgebruikte methodes zijn surveys, interviews en A/B testing om gedrag te observeren, meten en begrijpen.

Wat zijn de volgende stappen in je onderzoek?Je hebt een klantenonderzoek uitgevoerd, maar hoe ga je nu met de resultaten aan de slag? Hoe haal je er het meest uit en zet je je nieuwe inzichten om naar winstgevende innovaties?

Snel en efficiënt je onderzoek uitvoeren

Welk soort klantenonderzoek kies je best? Vul het formulier in voor een afspraak. We helpen je snel en efficiënt aan de slag gaan met je onderzoek en je volgende stappen.

    We houden rekening met je privacy. Meer informatie over wat we met je gegevens doen, staat in onze privacyverklaring.

    Hoe interview je een klant?

    Als je voor je onderzoek klanten wil interviewen, hoe ga je deze uitdaging dan precies aan? Welke vragen stel je, en hoe bereid je je erop voor? goCX maakte voor jou een gids om interviews af te nemen, met een praktisch vijfstappenplan. Je kan de gratis gids nu downloaden.

    Ik download de gids voor interviews »