Persona’s maken

Klanten beter bereiken door hen uitgebreid te beschrijven

Persona’s zijn rijke beschrijvingen van fictieve personen die de noden en wensen van een grotere groep klanten en prospecten weergeven. Ze helpen je om klanten beter te begrijpen, specifieke oplossingen te bouwen en in te spelen op wat mensen verwachten van je organisatie.

Een template om persona’s te maken

Wil je snel meerdere persona’s maken om je klanten en prospecten beter te begrijpen? Welke info heb je nodig om een volledig persona te maken, en welke vragen moet je hiervoor stellen? Onze praktische template hoef je alleen maar in te vullen door de concrete vragen te beantwoorden, en kan je gebruiken voor al je persona’s.

Ik download de template om persona's te maken »

Waar je rekening mee moet houden

 

Verzamel relevante informatie over je klant

Kennis over je klant is onmisbaar bij het maken van een persona. Verzamel de feiten, samenvattingen, interpretaties en analyses die je beschikbaar hebt.

 

Identificeer gedragspatronen in je data

Analyseer al je klantinformatie en tracht de verschillende patronen te achterhalen. Dit kan alleen of in team gebeuren, tijdens een co-creatie workshop.

 

Bouw je persona

Op basis van je onderzoek bouw je aan je persona. Je achterhaalt waar je klanten van wakker liggen, wat ze hopen en wat ze absoluut willen bereiken.

Stap voor stapOns praktisch vijfstappenplan toont hoe je best aan persona's begint:

Ik wil de persona template

Wil je graag je klanten beter begrijpen en bereiken? Vul het formulier in en je ontvangt meteen de volledige persona template.

    Klaar om de volledige template voor persona's te ontvangen?

    We houden rekening met je privacy. Om je aanvraag op te volgen, kunnen we je gegevens opslaan en voegen we je mogelijk toe aan onze verzendlijst voor direct marketing per e-mail. Meer informatie over wat we met je gegevens doen, staat in onze privacyverklaring.