Voice of Customer

Luister structureel naar je klanten

Bijna 90% van de bedrijven vraagt om de mening van de klant. Slechts 30% kan beslissingen maken op basis van de inzichten.

Zet feedback om in innovaties en verbeteringen

Een goed Voice of Customer (VoC) programma zorgt er niet enkel voor dat je klanten op een structurele manier bevraagt. Het zorgt er ook voor dat je inzichten krijgt die je kan gebruiken voor verbeteringen, innovaties en strategische programma’s. Het draait niet om de score: het draait om de evolutie en de tastbare verbeteringen die je kan uitrollen.

Ga aan de slag met Voice of Customer »

Onze drie Voice of Customer-pakketten

VoC: Kickstarter

We zetten een VoC-programma op en bevragen 2.000 klanten. Daarna voert een van onze senior researchers een grondige analyse uit op de resultaten.

Je krijgt een duidelijk overzicht van wat klanten zeggen in een handig rapport en we geven aanbevelingen voor verbeteringen die je onmiddellijk kan doorvoeren.

Lees meer over VoC: Kickstarter

VoC: Scan

Je hebt een VoC-programma en je wil er meer uithalen. Dat is het vertrekpunt voor ons assessment. In twee weken tijd verstevigen we je programma zodat het meer waarde toevoegt.

We brengen quick wins en structurele verbeteringen aan, bouwen mee aan je VoC-strategie en helpen je meer buy-in van de organisatie te krijgen.

Lees meer over VoC: Scan

VoC: Innovatie

Op basis van je bestaande klantinzichten gaan we aan de slag. We zetten deze om in tastbare verbeteringen, klantgerichte innovaties en merk-waardige ervaringen.

In slechts drie dagen tijd zetten we data en inzichten om in concepten en prototypes die je meteen kan testen bij je klanten. Ook wanneer je niet alle expertise in huis hebt.

Lees meer over VoC: Innovatie

VoC: Kickstarter

Lanceer je bevraging en voer meteen verbeteringen door

Je wil een duidelijk overzicht van wat klanten zeggen, in een handig rapport, en met een reeks aanbevelingen die je meteen kan doorvoeren? Dat kan. Door op een zeer gerichte manier klanten te bevragen, helpen we je aan sleutelinzichten die je onmiddellijk kan omzetten naar verbeteringen die je klanten voelen.

Wat gebeurt er allemaal tijdens een VoC: Kickstarter-programma?

 

Stap 1: Doelstellingen en voorbereiding

Nadat we samen de precieze doelstelling hebben bepaald en de te bevragen klanten verzameld hebben, zetten we de bevraging op in ons VoC-platform.

 

Stap 2: Bevraging en analyse

We bevragen je klanten en laten een van onze senior researchers een grondige analyse uitvoeren op de resultaten.

 

Stap 3: Resultaten en aanbevelingen

Aan de hand van een op maat gemaakt rapport nemen we de resultaten door en lichten we onze aanbevelingen voor verbeteringen toe.

 

VoC: Scan

Maak je VoC-programma future-proof en haal meer uit je bevragingen

Ga van een traditionele bevraging naar een future-proof model in slechts één week. In vijf werkdagen brengen we in kaart welke stappen je kan nemen om je programma meer waarde te geven, bouw je aan je VoC-strategie en krijg je meer slagkracht in je organisatie.

Wat mag je van ons VoC: Scan-programma allemaal verwachten?

 

Dag 1: Bestaande data

We duiken diep in je systeem en bekijken welke data je voorhanden hebt, welke je gebruikt en hoe je deze omzet naar concrete acties en verbeteringen.

 

Dag 2 en 3: Huidige feedback-processen

We gaan met je medewerkers in gesprek om te ontdekken wat werkt in je feedback-processen, wat niet en hoe zij klantfeedback gebruiken in hun dagelijkse business.

 

Dag 4: Bevindingen en aanbevelingen

We vatten onze bevindingen samen en verrijken ze met best practices en praktische use cases die waarde toevoegen voor jouw organisatie.

 

Dag 5: Interactieve sessie voor verbeteringen

We gaan met je belangrijkste stakeholders aan de slag in een interactieve sessie, waar we buy-in genereren voor de quick wins, structurele verbeteringen en je VoC-strategie.

 

VoC: Innovatie

Haal onmiddellijk resultaat uit je klantonderzoek

In drie zeer gestructureerde werksessies gaan we met jouw team aan de slag om de inzichten van je klantonderzoek om te zetten in innovatieve oplossingen. Als multi-disciplinair team duiken we in de materie en bouwen we innovaties die je kan testen en toepassen.

Wat je mag verwachten van deze drie werksessies:

 

Werksessie 1: Research

We bouwen als team een collectief begrip van wie klanten zijn, wat ze verwachten en hoe ze met jouw producten of diensten omgaan.

We visualiseren je data op een pragmatische manier door middel van stakeholder maps, persona’s en de customer journey, waarna we haarscherp bepalen wat we precies gaan verbeteren voor de klant.

 

Werksessie 2: Innovatie

Tijdens de tweede werksessie injecteren we een dosis inspiratie in je organisatie en laten we het team los op de uitdaging. We zorgen voor veel ideeën die de klantbeleving verder verbeteren.

Aan de hand van verschillende technieken zorgen we ervoor dat zelfs mensen die zichzelf niet creatief of innovatief vinden, zeer concrete ideeën kunnen formuleren.

 

Werksessie 3: Verfijnen

De laatste werksessie draait rond het selecteren van de meest veelbelovende innovaties en verbeteringen voor de klantbeleving die je klanten gaan opmerken.

We visualiseren hoe de toekomstige klantbeleving eruit zal zien en beschrijven zo goed mogelijk hoe we dit willen realiseren. Op het einde van deze sessie heb je een concreet concept dat je kan ontwikkelen, testen en toepassen.

 

Ik wil aan de slag met Voice of Customer

Wil je klanten beter begrijpen en klantfeedback omzetten naar effectieve verbeteringen en winstgevende innovaties? Vink aan waar je interesse in hebt en we maken snel een afspraak.

    Ik heb interesse in:
    Voice of CustomerVoC: KickstarterVoC: ScanVoC: Innovatie

    We houden rekening met je privacy. Meer informatie over wat we met je gegevens doen, staat in onze privacyverklaring.